Chiro Hoboken Sentroem

Ligging

Chiro Hoboken Sentroem bevindt zich op de Oudestraat 81 in Hoboken. Dat is midden in het centrum van deze mooie Antwerpse deelgemeente. Kom je bij ons op weekend, dan vindt je alles wat je nodig hebt dus op wandelafstand. Toch is het op ons terrein redelijk rustig. Dit komt omdat wij omringd worden door maar liefst twee scholen en een kinderkribbe. Verder vindt je heel wat parken in de buurt. Wist je dat Hoboken het groenste district van de stad Antwerpen is? Over de stad Antwerpen gesproken: met het openbaar vervoer ben je zo in het hartje van de stad. Mogelijkheden genoeg dus om je verblijf bij chiro Hoboken Sentroem tot een geslaagd weekend te maken.

Adres

Oudestraat 81, 2660 Hoboken. Ons terrein is makkelijk bereikbaar daar wij vlakbij de ring rond Antwerpen, de E19 en de A12 liggen. Ook met het openbaar vervoer geraakt u hier makkelijk. Tram 2 en 4 en bussen 1, 13, 33, 140, 141, en 298 brengen u tot vlak bij ons chiroheem. Ook is er een treinstation Hoboken Polder, maar dit wordt niet bedient op zaterdag en zondag.

Winkels en horeca

In een straal van 200 meter rond onze chiro vindt u ongetwijfeld alles wat u ook maar nodig kan hebben op een weekend: 2 supermarkten, verschillende bakkers, slagers en kruideniers, verscheidene frituren en pittazaken, een pizzeria, brasseries, 3 nachtwinkels, superettes die op zondag open zijn, een apotheek, enzovoort. De meeste winkels vindt u gecentreerd rond het dorpsplein Kioskplaats - Lelieplaats. Het is ook hier dat u 's avonds de meeste café's kan vinden. Hoboken telt een hoop café's en is dus perfect voor een kroegentocht en het toppunt van al: op ons eigenste chiroterrein vindt u jeugdhuis joh. In dit jeugdhuis is iedere vrijdag- en zaterdagavond wel iets te doen en één maal per weekend geven zij een fuif. (Meestal op zaterdag.)

Parken en bossen

Hoboken heeft natuurlijk meer te bieden dan enkel winkels en café's. Je kan hier ook heel wat beleven in de natuur. In ons district is groen namelijk nooit veraf! Park Sorghvliedt (op 500m) en fort 8 (op 1,2km) zijn beiden prima plekken voor een leuk park- of bosspel. De Hobokense Polder (op 1,2km) is een 170ha groot natuurgebied gelegen aan de rand van Hoboken. Je kan hier spelen, wandelen en er leven hier ook wilde paarden en Galloways in afgebakende stukken. Verder heb je nog heel wat kleinere stukjes groen waaronder park Broydenborg, het Gravenhof en het Meerlenhofpark.

Recreatie

Ook sport heeft zeker een plaats in ons district. Twee huizen van ons chiroheem bevindt zich sportzaal Notelaar. Deze kan u ook voor een uurtje huren, maar dan kan u best eerst reserveren. Verder vindt u op 1km het pas vernieuwde zwembad Sorghvliedt, compleet met glijbaan, 25m-bad, kinderbad en peuterbad. Voor de stoerdere jeugdbewegingen is er in ons district klimzaal Blok. Tot slot zijn er verspreid over Hoboken ook enkele voetbal en basketbalpleintjes. Onder meer naast het Polderbos en naast park Sorghvliedt.

Stad Antwerpen

Ook 't stad is niet veraf. Met tram 2 of 4, of bus 1 of 13 bent u op minder dan een half uur in het hartje van Antwerpen. Ideaal dus voor een tof stadsspel of om met een leidingsploeg enkele gezellige cafeetjes te bezoeken.

Reserveren

Hebben de troeven van ons district u overtuigd? Klik dan snel hier om uw favoriete periode vast te leggen. Neem gerust ook eerst even een kijkje op onze verhuurkalender om te kijken welke periodes nog vrij zijn. Hopelijk tot binnenkort.