Logo chiro Hoboken Sentroem

Jongenschiro Sentroem is de jeugdbeweging van Hoboken.

Elke zondagnamiddag van 14u tot 18u staat onze gemotiveerde leidingsploeg klaar om al onze leden een fantastische tijd te bezorgen. Knutselen, hevige spelen, bosspelen, survivaltechnieken, balspelen, enzovoort. Alles komt aan bod! Ons doel? Allemaal lachende gezichtjes wanneer onze jongens terug naar huis vertrekken.

Chironieuws

Opvraging gegevens fiscale attesten

Voor ieder kind jonger dan 14 jaar kan je via de belastingen een deel van het kampgeld terugkrijgen. Vanaf 2022 is de regelgeving van deze fiscale attesten veranderd, waardoor wij een aantal extra gegevens nodig hebben. Voor leden die in 2022 mee ging op kamp en/of weekend (en toen jonger dan 14 jaar waren), vragen we jullie dit formulier in te vullen. Zo hebben wij alle nodige gegevens om begin 2023 het fiscaal attest te bezorgen.

Sinterklaas - zondag 4 december

Hoor wie klopt daar kinderen?
Zoals jullie allemaal wel weten is het bijna zes december. Dat betekent dat het koud wordt buiten en er overal mandarijntjes in de etalages liggen, maar ook dat er hoog bezoek komt, helemaal vanuit Spanje. Ook op onze Chiro zullen de Sint en zijn vriend Piet een bezoekje brengen om te kijken of de kindjes wel braaf zijn geweest dit jaar. Dus doe maar goed jullie best op school en luister naar jullie leiders, want misschien neemt hij wel een verassing voor jullie mee.

Het wordt een superleuke dag op de Chiro en laten we er voor zorgen dat de Sint het ook naar zijn zin heeft, het is tenslotte zijn verjaardag. Kom 4 December dus zeker naar de Chiro want de sint komt maar één keer per jaar met zijn boot naar hier gevaren.

Om de dag zo soepel mogelijk te laten lopen is het voor de jongste drie afdelingen (Speelclub, Bengels en Rakkers) chiro van 14 tot 17u en voor de oudere afdelingen van 18 tot 20u.

Kerstmarkt - vrijdag 16 december

kerstmarkt

Op vrijdagavond 16 december organiseert het district Hoboken een kerstmarkt. Hobokense verenigingen baten hier verschillende kraampjes uit met drankjes, eten en andere activiteiten. Ook chiro Sentroem zal hier aanwezig zijn met een eigen kraampje. De kerstmarkt zal doorgaan van 18u tot 22u op de Lelieplaats in Hoboken. Kom zeker een kijkje nemen aan onze kraam!

Schommel november-december 2022

schommeltjes

't Schommeltje is het contactblad van onze chiro dat tweemaandelijks uitkomt. Hierin vind je alle informatie terug over speciale activiteiten die gepland staan. Ook schrijven de leiders en de VeeBee's steeds een artikeltje voor hun afdeling. Tot slot staan hier ook de programma's in: een voorsmaakje van wat de mannen iedere zondag te wachten staat. Je kan dit alles terugvinden op de pagina van 't schommeltje.

Chiro, iets voor mij?

Ons nieuwe chirojaar is weer begonnen.
Ben je een jongen tussen 6 en 18 jaar?
Speel je graag met leeftijdsgenoten?
Leef je je graag uit in de buitenlucht?
Hou je ervan nieuwe vrienden voor het leven te maken?
Dan is chiro iets voor jou!

Kom eens gratis proberen. De zondag start steeds om 14u. Vanaf 13u30 is er altijd leiding aanwezig om alvast de nodige info te geven. Een chirozondag eindigt om 18u.

Zien we jou binnenkort ook?

Jaarkalender

Plan alvast volgende speciale activiteiten in:
- Sinterklaas: zondag 4 december
- Kerstvakantie - geen chiro : zondag 25 december
- Kroket & Go: zaterdag 31 december
- Nieuwjaar - geen chiro: zondag 31 december
- Mosselsouper: zaterdag 4 en zondag 5 maart
- Pasen - geen chiro: zondag 9 april
- Slotweekend: vrijdag 23 tem zondag 25 juni
- Juli en augustus: geen chiro
- Kamp: 4 tem 14 augustus
  (7 tem 14 augustus voor speelcub)

Sociale Media

Wil je niets missen van al onze plannen en activiteiten?
Volg ons dan op sociale media!

Volg ons via Facebook Volg ons via Instagram


Partners:
district Hoboken Umicore jeugdhuis Joh chiro Hobken Klinker de Banier
Chiro Hoboken Sentroem | Oudestraat 81, 2660 Hoboken | info@sentroem.be | BE17 7895 5438 4421 | privacyverklaring | login leiding