Praktisch

Alle praktische informatie kan je hier vinden: waar je ons kan vinden, wat de prijs is van het lidgeld en andere kosten, waarom wij op huisbezoek komen en wat avondchiro is.

Waar kan je ons vinden?

Onze chiro bevindt zich aan de Oudestraat 81 te Hoboken. (Naast basisschool 'Hofke van Thys'.) Kom gerust eens een zondag meedoen van 14u tot 18u. Heb je nog vragen? De leiding is steeds op zondag aanwezig vanaf 13u30. Of bel of mail gerust naar iemand van de leiding.

Lidgeld

Ons lidgeld bedraagt 30 euro per jaar. Dit is niet veel geld voor al die toffe zondagen. Nieuwe leden mogen bovendien eerst drie zondagen gratis proberen. Met dit geld betalen wij de verzekering van uw zoon, een aantal vaste kosten en een deel van het spelmateriaal. Ook krijg je hiervoor ons contactblad 't schommeltje waarin de leiders iedere twee maanden een leuk artikeltje schrijven en waarin extra uitleg staat over onze (speciale) activiteiten. U kan dit lidgeld storten op rekeningnummer BE17 7895 5438 4421. De kosten voor het kamp, het weekend of eventueel eens een speciale activiteit zitten niet mee in de prijs van het lidgeld, maar die proberen we steeds tot een minimum te beperken. Indien u toch problemen zou hebben met het (tijdig) betalen van deze kosten, aarzel dan niet om contact op te nemen met de leidingsploeg zodat wij discreet een gepaste persoonlijke oplossing kunnen vinden.

Huisbezoek

Ieder jaar komen de leiders van uw zoon ook een keer op huisbezoek. We vinden het namelijk belangrijk om ook de ouders van onze jongens te leren kennen. We leren zo ook zijn thuissituatie kennen en kunnen aan de mama of papa vragen hoe hij zich thuis gedraagt. Voor de ouders is dit dan weer het ideale moment om de leiders alle vragen te stellen waar ze al lang mee zitten of om gewoon te vragen hoe hun zoon op de chiro is. Tot slot overlopen we de belangrijke data op onze jaarkalender.

4-uurtje

Eén keer per zondag is er een moment waarop de leden een zelf meegebrachte koek of stuk fruit kunnen eten. Tijdens het 4-uurtje voorzien wij ook een drankje dat je bij ons kan kopen tegen inkoopprijzen. Wij werken hiervoor met drankkaarten die je bij de leiding van de eigen afdeling kan kopen. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een drankje mee te nemen. Kraantjeswater is ook steeds beschikbaar.
We vragen om als 4-uurtje geen grote zakken chips of snoep mee te geven. Tenzij om te delen met heel de groep.

Avondchiro

De eerste 2 zondagen van de maand is het nooit avondchiro. Alle andere zondagen wel! (Dat wilt zeggen dat het dus vanaf de 15de van de maand avondchiro is.) Avondchiro betekent dat de chiro niet stopt om 18u voor rakkers en ouder. Na 18u eten ze samen hun boterhammen op en spelen ze nog een paar spelletjes. De laatste zondag van iedere maand is nog iets specialer. Dan vragen we om €5 mee te nemen zodat we samen iets lekkers kunnen eten. (Frietjes, pita of misschien zelfs eens zelf koken.) Bij avondchiro is de chiro dus gedaan om 19u voor rakkers, 19u30 voor toppers, 20u voor kerels en 20u30 voor aspiranten.

Uniform

In de chiro dragen wij een uniform. Dit staat symbool voor het samenhorigheidsgevoel binnen onze chiro. We laten zo zien dat we één groep zijn waarin iedereen van gelijke waarde is. Naar de buitenwereld toe tonen we dat we trots zijn tot deze groep te mogen behoren. Het uniform is dan ook steeds verplicht te dragen tijdens de opening en de sluiting vanaf de rakkers. Bij de speelclub en de bengels is dit nog niet verplicht, al mag dit natuurlijk wel.
Meer info over het uniform, vind u terug op deze pagina.


Partners:
district Hoboken Umicore jeugdhuis Joh chiro Hobken Klinker de Banier
Chiro Hoboken Sentroem | Oudestraat 81, 2660 Hoboken | info@sentroem.be | BE17 7895 5438 4421 | privacyverklaring | login leiding