Wat is chiro

De chiro is de grooste jeugdbeweging van Vlaanderen. Ze bestaat uit bijna 900 groepen en een regionale en Vlaamse structuur die deze groepen ondersteunt. Overal in Vlaanderen komen op zondagmiddag kinderen en jongeren naar de plaatselijke chiro om te spelen en te ravotten met hun vrienden. Maar chiro is meer dan enkel een plaats waar spelletjes worden gespeeld. Chiro is een leerschool voor het leven. Vertrekkend vanuit de leefwereld van kinderen en jongeren streven wij er op spelende wijze naar de chirodroom te realiseren: een wereld waarin de chirowaarden innerlijkheid, rechtvaardigheid en gaarne zien centraal staan. Maar bovenal is de chiro een plek waar je samen leuke momenten beleeft, waar je onvergetelijke dingen doet en waar je vrienden voor het leven maakt!

Chiro Hoboken Sentroem

Chiro Hoboken Sentroem is de jongenschiro van Hoboken. Bijna elke zondag van september tot juli komen wij samen in de chirolokalen gelegen aan de Oudestraat 81. Daar vinden tussen 14u en 18u allerlei leuke activiteiten plaats: we knutselen de mafste dingen, spelen de tofste hevige spelen en de spannendste bosspelen, leren survivaltechnieken, doen balspelen of sporten, gaan eens een keertje zwemmen, trekken op tocht, spelen vermoeiende pleinspelen of doen eens gemengd met de meisjes van chiro Klinker.

sfeerbeeld chiro Sentroem

Onze gemotiveerde en uitermate creatieve leidingsploeg heeft iedere week wel weer een leuk spel klaarliggen of een fantastische activiteit gepland. Spelen doen we in leeftijdsgroepen per 2 jaar, maar af en toe doen we ook wel eens een spel met heel de chiro. Zo leert iedereen iedereen toch ook een beetje kennen.

Weekend en kamp

Iedere groep gaat gedurende het jaar ook een weekendje weg. De ideale moment om eens wat grotere spelen te spelen in een net iets andere setting. We slapen dan in gebouwen en de leiding zorgt voor een propvol programma dat barst van de leuke spelen. Meestal gaan er ook wat leiders van andere afdelingen mee. Zij helpen dan tijdens de spelen en zorgen ook voor het lekkere eten.

sfeerbeeld kamp Sentroem

Het hoogtepunt (en tevens ook de afsluiter) van ieder chirojaar is natuurlijk het bivak. Ieder jaar van 4 tot en met 14 augustus (7 tot en met 14 voor de kleinsten) trekken we met de hele groep op bivak. 10 dagen lang leven we in tenten omringd door bossen en weiden. Een vlot bouwen om een riviertje af te varen, jezelf verkleden en schminken, een trektocht met kaart en kompas in de wijde natuur, in de warme slaapzak luisteren naar een spannend verhaal, in het hoge gras de zon zien ondergaan, naar de sterrenhemel kijken, een heel groot kampvuur maken en liedjes zingen tot de ogen dicht vallen. Herinneringen om nooit meer te vergeten! En door het lekkere eten van onze immersympathieke kookploeg kunnen de leiders zich helemaal op hun spelen concentreren. Zo is een kamp steeds een fantastische afsluiter van een geweldig jaar.

Iets voor mij?

Zit je je zondag thuis te vervelen? Ben je het ook zo beu om heel de dag voor de computer en de tv te hangen? Wil je ook wel eens liever toffe actieve spelletjes spelen met leeftijdsgenootjes? Eén advies: kom naar de chiro! Iedere zondag tussen 14u en 18u kan je met ons komen meedoen op de Oudestraat 81 in Hoboken. En als je iets vroeger komt, kan de leiding je onmiddellijk inschrijven en jou en je ouders al wat leren kennen. Er is altijd wel iemand van de leidingsploeg aanwezig vanaf 13u30. Wees gerust: je moet niet onmiddelijk lidgeld betalen of een volledig uniform kopen, je mag gerust eerst een aantal zondagen komen proberen. Geen reden om nog langer te twijfelen dus! Zien wij jou ook zondag?

als je't mij vraagt, chiro

Nog vragen?
Contacteer gerust de groepsleiding:
Sander - 0491/52.04.91 - groepsleiding@sentroem.be
Stijn - 0499/74.64.50 - groepsleiding@sentroem.be


Partners:
district Hoboken Umicore jeugdhuis Joh chiro Hobken Klinker de Banier
Chiro Hoboken Sentroem | Oudestraat 81, 2660 Hoboken | info@sentroem.be | BE17 7895 5438 4421 | privacyverklaring | login leiding